Bibliobus

raspored_bibliobusraspored_bibliobus_hower
Kontakti
VODITELJI: Vida Medlobi i Miljenko Domjanić

Mob : +385 98 9044 878
E-mail: bibliobus@kcc.hr

Knjižnica na "Kotačima"
Bibliobus je pokretna (putujuća) knjižnica. Bibliobus omogućuje korisnicima pristup znanju, informacijama i zabavi korištenjem knjiga i drugih medija u naseljima gdje nema uvjeta za druge oblike djelovanja narodne knjižnice.
Fond Bibliobusa čini cca 11.000 jedinica knjižnične građe, od čega se cca. 4.000 nalazi u samom Bibliobusu. Fond Bibliobusa pretraživ je putem on-line kataloga.
Fond čine: slikovnice, dječje knjige, lektire, stripovi, klasična i suvremena djela književnosti,popularno-znanstvena literatura, zbirka igranih, dokumentarnih i crtanih DVD filmova, referentna zbirka.
IZ PROŠLOSTI BIBLIOBUSNE SLUŽBE Počeci bibliobusne službe sežu u 1957. godinu kada su knjige u sanducima kolale po selima Županije. Prvo namjensko vozilo pokretne knjižnice krenulo je na svoje putovanje u listopadu 1979. godine kada je bibliobus u svom dvotjednom ciklusu obilazio 19 stajališta, a bio je prava mala atrakcija.
Nakon 24 godina od osnutka bibliobusne službe, staro je vozilo u prosincu 2003. godine zamijenjeno novim, koje i danas u svom dvotjednom ciklusu obilazi 29 stajališta u Županiji.
Informacije o pravilima posudbe
PRAVILA POSUDBE
Učlanjenje u Bibliobus je BESPLATNO (članarine financiraju općine i tvrtke).

Članska iskaznica je trajna i naplaćuju se jednokratno 10 kn. Korisnik je dužan predočiti člansku iskaznicu prilikom zaduživanja knjiga.

Svaki korisnik može odjednom posuditi 4 JEDINICE GRAĐE (3 knjige + 1 DVD ili CD ili 2 knjige + 2 DVD-a ili CD-a).

Građa se posuđuje na rok od 60 DANA, nakon čega se, u slučaju nevraćanja, naplaćuje zakasnina prema važećem cjeniku Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec.

U slučaju nevraćanja, šalje se obavijest o nevraćenoj građi, te se trošak za obavijest naplaćuje 10 kn.

Rok posudbe moguće je produžiti 3 puta, i to najkasnije 1 dan prije isteka roka zaduženja. Rok posudbe knjiga moguće je produžiti osobno u Bibliobusu ili putem telefona.

Korisnici su dužni čuvati knjižničnu građu i vraćati ju na vrijeme, kako bi i drugi korisnici mogli uživati u njenom čitanju.

Novosti i događanja za korisnike Bibliobus-a

2. srpnja 2024.
Ljetna pauza
Dragi korisnici, bibliobus odlazi na zasluženi odmor od vrućina, a mi se vidimo 26.8. prema rasporedu. Želimo Vam ugodno ljeto!
18. svibnja 2024.
Jura i heklani prijatelji u Dječjem vrtiću Ribica Žabnik
Proteklog tjedna održana je još jedna radionica inspirirana slikovnicom Najotmjeniji div u gradu autorice Julie Donaldson. Ovog smo se puta družili u Dječjem vrtiću Ribica Žabnik na poziv odgojiteljice Karoline Franc. Djeca su bila oduševljena heklanim likovima koji su oživili likove iz spomenute priče. Nakon priče poigrali smo se lutkama i pozdravili do sljedećeg puta.  
9. svibnja 2024.
Heklice poklanjaju likove iz priče
Ovim putem želimo zahvaliti Heklicama iz Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec na fantastičnim lutkicama iz priče Najotmjeniji div u gradu autorice Julie Donaldson. Ove predivne lutkice bit će nam sjajno sredstvo poticanja ljubavi prema knjigama kod naših najmlađih čitatelja. Hvala Vam što ste dio naše misije promicanja čitanja i važnosti priča u dječjem svijetu. A Vas, draga djeco, pozivamo da uskočite u svijet mašte i pridružite se divu Juri i prijateljima u njihovoj pustolovini dok putuju od vrtića do vrtića.