Dolaženje djece u knjižnicu od njihove najranije dobi potiče zbližavanje djece s knjigom i čitanjem te omogućuje njihov rast i razvoj u kulturnom okruženju.

“Čitajmo im od najranije dobi” je program koji se provodi jednom tjedno, a namijenjen je roditeljima i djeci od 0-3 godine. Održava se u Igraonici s namjerom kvalitetnog provođenju vremena roditelja sa svojim djetetom.

Svrha tog druženja je razmjena iskustva među roditeljima, a mališanima prigoda za igru i druženje s vršnjacima. Uz glasno čitanje s lutkama na prstićima, slušanje, pjevanje i recitiranje dječjih pjesmica i brojalica, igre s didaktičkim i edukativnim igračkama, promovira se važnosti čitanja od najranije dobi. Igra s odabranim igračkama i druženje sa slikovnicama u društvu vršnjaka, roditelja i odgajatelja pomaže najmlađima da sigurno i radosno čine prve korake u svijet knjižnice. Tijekom tog druženja knjižničari preporučuju roditeljima literaturu na određenu temu, kao i slikovnice za mališane.

Podršku roditeljima u čitanju djeci od najranije dobi pružaju i mnogobrojne informacije koje se nalaze na mrežnoj stranici prve nacionalne kampanje za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja “Čitaj mi!”.

Voditelji programa: Blaženka Hunjadi-Bašek, knjižničar i Helena Drvoderić, dipl. knjižničar

 


Program se odvijao svakog petka od 17.00 do 18.00 sati. Trenutno se ne odvija zbog pandemije uzrokovane virusom COVID-19.