Program poticanja čitanja iz užitka “Blabla – čitanje je cool”


Program poticanja čitanja iz užitka “Blabla – čitanje je cool” namijenjen je učenicima nižih i viših razreda osnovnih škola.

 

Provodi ga Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Čakovca s ciljem razvoja kulture čitanja iz užitka, te razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena. Program se kontinuirano provodi od 2018. godine, te je predstavljen je u Novostima Hrvatskog knjižničarskog društva.
U programu mogu sudjelovati učenici nižih i viših razreda osnovnih škola za vrijeme ljetnih školskih praznika.

Na besplatan upis i prijavu za sudjelovanje u programu trebaju doći s roditeljima, a knjige posuđivati uz poštivanje Pravilnika o uvjetima i načinu korištenja knjižnične građe i usluga Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec.

 

Kreativna knjižica se nalazi u  u nastavku, a možete je zatražiti i na posudbenom pultu Dječjeg odjela za vrijeme ljetnog radnog vremena Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec.
Ispunjene kreativne knjižice zajedno sa izazovima predajete krajem ljeta knjižničarkama na Dječjem odjelu.

Pozivamo vas da se uključite u ovaj program kvalitetnog provođenja slobodnog vremena za vrijeme školskih praznika. Najaktivnije i najkreativnije sudionike ćemo prigodno nagraditi u Mjesecu hrvatske knjige.

 


Koordinatori programa: Dina Kraljić,  knjižničarka i Helena Drvoderić, knjižničarka