Opći odjel

Djelatnici i kontakti
Gordana Vidović, knjižničarka

Hrvoje Džanko, knjižničar

Željka Hatvalić Strahija, knjižničarka

Silvija Šardi, dipl. knjižničarka

Ana Špoljarić, knjižničarka

Ana Barić, knjižničarka


Katarina Zdolec, knjižničarski tehničar
Lucija Baksa, knjižničarski tehničar

Mail: opci_odjel@kcc.hr
Tel: +385 40 310 595 kućni 14

Po broju članova, knjižnog fonda i veličini najveći je odjel Knjižnice. Na prostoru od oko 720 kvadratnih metara u slobodnom pristupu nalazi se knjižni fond od preko 100  tisuća svezaka knjiga.

Na Općem odjelu pružaju se knjižnične usluge srednjoškolcima, studentima, zaposlenima, umirovljenicima i ostalim odraslim korisnicima.

Opći odjel čine odjel beletristike, stručni odjel i odjel multimedije s kutkom za slijepe i slabovidne. 

Na odjelu beletristike knjige su raspoređene po nacionalnim književnostima . Odjel nudi na posudbu knjige različitih žanrova kao što je znanstvena fantastika, memoari, biografije, putopisi, knjige iz područja povijesti i geografije te knjige na stranim jezicima.

Stručni odjel sastavni je dio Općeg odjela sa izdvojenom građom stručne literature iz područja opće znanosti i znanja, filozofije, psihologije, religije, društvenih,prirodnih  i primjenjenih znanosti te umjetnosti te stripa.

Na odjelu multimedije nalaze se glazbena zbirka, zbirka DVD-a i zvučne knjige.

U prostoru Općeg odjela nalazi se čitaonica novina i časopisa. Čitaonica ima 16 mjesta za stolovima. U čitaonici korisnicima stoje na raspolaganju dnevni listovi, tjednici, mjesečnici, revije i popularni časopisi.
Dnevne novineTjedna izdanjaMjesečna izdanja
Večernji listList MeđimurjeSensa
Jutarnji listMeđimurske novineBug
24 sataVaraždinske vijestiMeridijani
Sportske novostiGlas koncilaNational Geographic
Novi listVijenacDoktor u kući
 GloriaVojna povijest
 GlobusUmirovljenički list
 Auto klubGospodarski list
   

Na Općem odjelu priređuju se prigodne izložbe i ostale akcije s ciljem informiranja korisnika i poticanja na kvalitetno druženje s knjigom, obilježavaju se sve važnije zavičajne obljetnice i događaji, čime se pridonosi upoznavanju i obogaćivanju zavičajne baštine ovoga kraja.

Novosti i događanja iz općeg odjela

19. veljače 2024.
Radionica izrade črne pisanice POPUNJENO
U ponedjeljak, 26. veljače 2024. godine u Multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec s početkom u 17 sati održat će se besplatna radionica izrade črne pisanice. Radionicu će voditi gospođa Biserka Vučenik, jedna od nositeljica priznanja črne pisanice na Listi nematerijalnih kulturnih dobara RH. S obzirom da je broj polaznika ograničen, ljubazno Vas molimo da se na radionicu prijavite na broj telefona 310-595, kućni 16. Radujemo se Vašem dolasku!