Opći odjel

Djelatnici i kontakti
Gordana Vidović, dipl. knjižničarka

Hrvoje Džanko, dipl. knjižničar

Željka Hatvalić Strahija, dipl. knjižničarka
(Valentina Rukavina, mag.soc., zamjena za porodiljni)

Silvija Šardi, dipl. knjižničarka

Ana Špoljarić, dipl. knjižničarka

Ana Varošanec, dipl. knjižničarka (Darija Dunjko Manhard, mag. archeol., zamjena za porodiljni)


Katarina Zdolec, pomoćna knjižničarka
Lucija Baksa, pomoćna knjižničarka

Mail: opci_odjel@kcc.hr
Tel: +385 40 310 595 kućni 14

Po broju članova, knjižnog fonda i veličini najveći je odjel Knjižnice. Na prostoru od oko 720 kvadratnih metara u slobodnom pristupu nalazi se knjižni fond od preko 100  tisuća svezaka knjiga.

Na Općem odjelu pružaju se knjižnične usluge srednjoškolcima, studentima, zaposlenima, umirovljenicima i ostalim odraslim korisnicima.

Opći odjel čine odjel beletristike, stručni odjel i odjel multimedije s kutkom za slijepe i slabovidne. 

Na odjelu beletristike knjige su raspoređene po nacionalnim književnostima . Odjel nudi na posudbu knjige različitih žanrova kao što je znanstvena fantastika, memoari, biografije, putopisi, knjige iz područja povijesti i geografije te knjige na stranim jezicima.

Stručni odjel sastavni je dio Općeg odjela sa izdvojenom građom stručne literature iz područja opće znanosti i znanja, filozofije, psihologije, religije, društvenih,prirodnih  i primjenjenih znanosti te umjetnosti te stripa.

Na odjelu multimedije nalaze se glazbena zbirka, zbirka DVD-a i zvučne knjige.

U prostoru Općeg odjela nalazi se čitaonica novina i časopisa. Čitaonica ima 16 mjesta za stolovima. U čitaonici korisnicima stoje na raspolaganju dnevni listovi, tjednici, mjesečnici, revije i popularni časopisi.
Dnevne novineTjedna izdanjaMjesečna izdanja
Večernji listList MeđimurjeSensa
Jutarnji listMeđimurske novineBug
24 sataVaraždinske vijestiMeridijani
Sportske novostiGlas koncilaNational Geographic
Novi listVijenacDoktor u kući
 GloriaVojna povijest
 GlobusUmirovljenički list
 Auto klubGospodarski list
   

Na Općem odjelu priređuju se prigodne izložbe i ostale akcije s ciljem informiranja korisnika i poticanja na kvalitetno druženje s knjigom, obilježavaju se sve važnije zavičajne obljetnice i događaji, čime se pridonosi upoznavanju i obogaćivanju zavičajne baštine ovoga kraja.

Novosti i događanja iz općeg odjela

13. ožujka 2023.
Večer poezije uz Milana Novaka i Ljubicu Ribić
U ponedjeljak, 20.03.2023. u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” održat će se predstavljanje 4 knjiga čiji su autori Milan Novak i Ljubica Ribić. Milan Novak je slovenski književnik koji će se predstaviti svoje kratke priče i poeziju u objavljenim knjigama “Pukotine procijepa” i “Skladatelji znotraj” . Piše prozu i pjesme. Priređuje literarne događaje s elementima poezije, plesa/pokreta, glazbe i videa. Suorganizator je pjesničkih susreta u Varaždinu/Hrvatska, IMPULS – poezija u kafiću. Njegova djela prevedena su na hrvatski, makedonski, engleski, njemački i rumunjski jezik. Ljubica Ribić  je pjesnikinja koja će predstaviti svoje pjesme na standardnom jeziku, ali  […]