Novosti iz općeg odjela

19. veljače 2024.
Radionica izrade črne pisanice POPUNJENO
U ponedjeljak, 26. veljače 2024. godine u Multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec s početkom u 17 sati održat će se besplatna radionica izrade črne pisanice. Radionicu će voditi gospođa Biserka Vučenik, jedna od nositeljica priznanja črne pisanice na Listi nematerijalnih kulturnih dobara RH. S obzirom da je broj polaznika ograničen, ljubazno Vas molimo da se na radionicu prijavite na broj telefona 310-595, kućni 16. Radujemo se Vašem dolasku!
15. veljače 2024.
Predstavljanje znanstvene monografije Dijete, jezik, pismenost
Pozivamo vas na predstavljanje znanstvene monografije DIJETE, JEZIK, PISMENOST Jezični temelji i poticanje pismenosti u odgojno-obrazovnom kontekstu autorica Tamare Turza-Bogdan i Lidije Cvikić, redovitih profesorica Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koje će se održati u srijedu 21. veljače 2024. godine u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec.
9. veljače 2024.
Valentinovo u Knjižnici uz Dragutina Molnara Charlija
U srijedu 14. veljače 2024. s početkom u 18 sati u Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec održat će se slušaonica starih ljubavnih pjesama po izboru Dragutina Molnara Charlija. Dragutin Molnar Charlie je za svoje treće gostovanje u Knjižnici sastavio novu top listu ovaj put najslušanijih starih ljubavnih pjesama povodom Dana zaljubljenih. Ulaz je slobodan, s veseljem Vas očekujemo!
7. veljače 2024.
Predstavljanje knjige „Vikinške narodne pripovijetke i bajke”
U utorak, 13. veljače 2024. u multimedijalnoj dvorani Knjižnice „Nikola Zrinski” Čakovec s početkom u 18 sati održat će se predstavljanje knjige „Vikinške narodne pripovijetke i bajke”. „Vikinške narodne pripovijetke i bajke” je fascinantna i iznimno bogata knjiga o čarolijama, ljubavi, izdaji, pobjedama i porazima. Knjiga sadrži obilje priča iz nordijskih i skandinavskih mitova, narodnih pripovijetki i bajki, a one uključuju junačke sage, prikaze nekih od najranijih pomoraca, čaroliju, fantastična stvorenja, basne, povijesti i mitove o pustolovini i smionosti. Neke od najstarijih priča i legendi iz ove knjige možda su prvi put bile ispričane prije više od tisuću godina, […]