8. prosinca 2022.

Obavijest za korisnike

Poštovani korisnici, zbog stručnog usavršavanja djelatnika, Knjižnica u srijedu 14.12.2022. ne radi od 10 do 13 sati. Hvala na razumijevanju!
7. prosinca 2022.

Predavanje “Zaživjeti kasnu odraslu dob”

U srijedu 14.prosinca 2022. u Multimedijalnoj dvorani Knjižnice s početkom u 17:00 sati održat će se predavanje “Zaživjeti kasnu odraslu dob”. Predavanje organizira Knjižnica „Nikola Zrinski” Čakovec u suradnji s udrugom umirovljenika Grada Čakovca, a održat će ga psihologica, prof. dr. sc. Tea Pahić. Na predavanju će biti predstavljen kratki video o tome kako mlađe generacije danas poimaju starost, razgovarat će se o stereotipnim mitovima o starijim osobama i kako oni utječu na njih te će razgovarati uz čitanje kratke priče „Gospođo, vi ste bogati!”. Za kraj predavanja predviđeno je nekoliko zabavnih primjera i dosjetki o dobrobitima starenja.
6. prosinca 2022.

Izložba radova “Interes je ključ” Eduarda Golenje

U ponedjeljak, 12.12.2022. u 17 sati u izložbenom prostoru Dječjeg odjela Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec održat će se otvorenje izložbe radova “Interes je ključ” autora Eduarda Golenje. Eduard Golenja rođen je 2004. godine u Čakovcu. Živi u Goričanu. Učenik je četvrtog razreda Graditeljske škole Čakovec, smjer medijski tehničar. Bavi se crtanjem, dizajniranjem, animiranjem i slično. Želja mu je u budućnosti ostvariti svoju strast u pisanju i crtanju stripa te se općenito baviti sadržajima koji će ljude zadiviti i razveseliti. Izložba se može razgledati do 19.12.2022. u radno vrijeme knjižnice.
5. prosinca 2022.

Advent u Knjižnici „Nikola Zrinski” Čakovec

Posjetite Knjižnicu „Nikola Zrinski” Čakovec ovog adventa na općem i dječjem odjelu! Uz brojne radionice za djecu u knjižnici i izvan knjižnice, organizirane su i radionice i predavanja za odrasle te posjeti staračkim domovima na području grada Čakovca. Na općem odjelu možete pogledati već tradicionalnu prodajnu izložbu Centra za odgoj i obrazovanje, na stručnom odjelu pogledati božićnu jelku napravljenu od starih knjiga te sjesti u udobne fotelje i uz umirujuću glazbu uživati u pogledu na Perivoj Zrinski. U prizemlju dječjeg odjela posjetite kutak za čitanje uz božićnu jelku, možete crtati i bojati s djecom na radnim stolovima te se […]
30. studenoga 2022.

Božić je pred vratima…

Pred nama je period darivanja i uživanja, a knjiga je bezvremenski poklon koji možemo otvoriti bezbroj puta i koji nas uvijek iznova razveseli. Ne znate što pokloniti dragim osobama? Poklonite bezbroj knjiga! Učlanite dragu osobu u knjižnicu. Razveselite svoje najmilije učlanjenjem u Knjižnicu i umjesto jedne poklonite im bezbroj knjiga!
30. studenoga 2022.

Izložba radova “Božićna čarolija” Centra za odgoj i obrazovanje

U utorak 6.12 2022.  na Općem odjelu Knjižnice u 18 sati održat će se otvorenje izložbe radova “Božićna čarolija” polaznika Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Na izložbi će biti izloženi radovi učeničke zadruge “Fijolica” koja svojim dugogodišnjim radom omogućuje polaznicima Centra radnu terapiju i rehabilitaciju.  Predmeti su većinom napravljeni u tehnici keramike, a tematski povezani s adventskim i božićnim razdobljem. Izložba je prodajnog karaktera, a njihove predmete možete kupiti od 7. do 30. prosinca u radno vrijeme knjižnice.
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja
Skip to content