Čestitka
19. prosinca 2023.
Literarno – likovni natječaja “Pikači i maškare”
18. siječnja 2024.
Prikaži sve

Večer poezije i kratkih priča uz autorice Šteficu Vanjek i Đurđu Vukelić Rožić -OTKAZANO!!!

DOGAĐANJE OTKAZANO ZBOG BOLESTI!

U utorak, 16. siječnja 2024. u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Knjižnice „Nikola Zrinski” Čakovec održat će se večer poezije i kratkih priča uz autorice Šteficu Vanjek i Đurđu Vukelić Rožić.
Štefica Vanjek predstavit će svoju zbirku „Humoreske i priče reske”, a Đurđa Vukelić Rožić zbirku kratkih priča na kajkavštini „Ifkica kaj Ifkica”.

Uz autore, u programu sudjeluju Ivan Grahovec i Stjepan Rožić.

Štefica Vanjek je rođena je u Gornjoj Rašenici, podno Bilogore, osnovnu školu završila je u Grubišnom Polju, a srednju školu u Zagrebu u školi za odgajatelje. Radni vijek provela je u ivanićgradskim vrtićima.Njene pjesme objavljene su u tristotinjak zajedničkih zbirki poezije u Hrvatskoj i izvan nje. Humoreske, priče i crtice iz svakodnevnog života objavljuje na web stranicama Hrvatskog glasa Berlin. Njezini lirski tekstovi uglazbljivani su i izvođeni na Krapinskom festivalu. Uz poeziju za odrasle piše prozu i poeziju za djecu.

Đurđa Vukelić Rožić je rođena je 1956. g. u Vidrenjaku, u Moslavini, a od 1964. živi i stvara u Gradu Ivanić-Gradu. U mladosti živjela je i studirala u Chicagu, SAD, radni vijek provela kao ekonomistica/inokorespondentica u Zagrebačkoj banci u Zagrebu. Objavljuje poeziju, prozu i japanske kratke pjesničke forme na hrvatskom, kajkavskom i engleskom jeziku. Za svoje radove primila je niz nagrada i priznanja u zemlji i svijetu. Za zbirku “Ifkica, lepa moja tratinčica!” dodijeljena joj je nagrada “Katarina Patačić” za 2021. godinu.

 

gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja
Skip to content