Sretan Uskrs!
25. ožujka 2024.
Odluka o poništenju natječaja od 1. 3. 2024.
29. ožujka 2024.

Dana, 22.ožujka 2024., u goste nam je došlo JAJE NA CRNO i njegova autorica i knjižničarka Maja Lesinger, gdje su se družili sa skupinom Leptirići iz Dječji vrtić “Cvrčak” Čakovec.

Osim priče, Maja je vrtićarcima pripremila bojanke i pravu potragu za pisanicama, a one najbrže i najuspješnije u toj potrazi nagradila je slatkim zečićima i pilićima.
Druženje nam je proteklo vrlo živahno i s mnogo smijeha.

Maja Lesinger viša je knjižničarka i ravnateljica Knjižnice i čitaonica Grada Preloga. Autorica je stručnih i dječjih knjiga vezanih za tematiku knjižnice i lokalne nematerijalne baštine, a “Jaje na crno” joj je druga slikovnica.
Slikovnica “Jaje na crno” baštinska je slikovnica inspirirana ljepotama zavičaja koje se koriste kao motivi za oslikavanje črnih pisanica u Međimurju. Ova je priča oda prirodi, različitosti i zavičaju, čije je tekst pisan na standardnom književnom jeziku. Slikovnica sadrži minimalistički likovni izraz, što doprinosi i lakšem čitanju teksta za čitače početnika, kao i za one s poteškoćama u čitanju. Uz slikovnicu idu i didaktički materijali koji su dostupni besplatno online.

gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja
Skip to content