Večer poezije i kratkih priča uz autorice Šteficu Vanjek i Đurđu Vukelić Rožić -OTKAZANO!!!
10. siječnja 2024.
Čitateljska putovnica – program poticanja čitanja
18. siječnja 2024.
Prikaži sve

Literarno – likovni natječaja “Pikači i maškare”

Knjižnica „Nikola Zrinski” Čakovec je za početak kalendarske godine raspisala natječaj vezan uz nematerijalnu kulturnu baštinu „Pikači i maškare”. Kulturna baština oblikuje naš identitet i svakodnevni život, ne pronalazimo je samo u književnosti, visokoj umjetnosti i predmetima, nego i u tradicionalnim obrtima, običajima, hrani, odjeći, povijesnim lokacijama i objektima, različitim vještinama, glazbenim instrumentima, jeziku i usmenoj tradiciji…

Cilj ovoga Natječaja je upoznavanje djece s običajima svojega kraja, ali i šire, te poticanje djece na izražavanje i literarno stvaralaštvo.

Natječaj je namijenjen učenicima osnovnih škola te se može sudjelovati literarnim ili/i likovnim radom. Učenici mogu pisati zavičajne priče i legende, riječi i običaje iz zavičaja, običaje ili iz života starijih članova svoje obitelji i slično. Literarni rad može se ostvariti na hrvatskom standardnom jeziku ili dijalektu u slobodnom izboru književnoga oblika, a likovni rad se može ostvariti u bilo kojoj tehnici.

Podteme natječaja „Pikači i maškare” su sljedeće:
Tradicija mojega kraja
Ja kao maškara
Fašnik u mojem kraju

Rok slanja radova je 31. siječnja 2024., a radovi će biti izloženi u izložbenom dijelu Dječjeg odjela Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec, dok će najbolji među njima biti nagrađeni za vrijeme manifestacije Noći knjige u travnju.

 

slika preuzeta:  https://www.mnovine.hr/medimurje/drustvo/selnicki-pikaci-gostovali-dva-fasjaka/

gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja
Skip to content