Bibliobus u gostima u Dječjem vrtiću Potočnica
13. svibnja 2023.
Otvorenje izložbe Trg Republike – slika grada
25. svibnja 2023.
Prikaži sve

Predstavljanje knjige Porijeklo hrvatskih institucija autora Josipa Jambrača

Pozivamo Vas na predstavljanje knjige “Porijeklo hrvatskih institucija” autora Josipa Jambrača koje će se održati u utorak 23. svibnja 2023. godine u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec.
Program se održava u sklopu Dana grada Čakovca.

Josip Jambrač do sada je objavio ”Ljudi, ekonomija, država” (2016.), ”Demokracija iz dana u dan” (2019.) te ”Porijeklo hrvatskih institucija” (2022.).
Njegova treća knjiga “Porijeklo hrvatskih institucija” sveobuhvatni je pregled povijesti hrvatskih institucija približavajući nam društveni, gospodarski, politički i pravni razvoj suvremene Hrvatske. Riječ je o esejima pisanim 10 godina, knjiga je podijeljena u pet cjelina čiji su naslovi Prednosti, Sudbina, Bratstvo i jedinstvo, Napokon sami i Ponovno ispočetka.

“Knjiga Josipa Jambrača je veliki sveobuhvatni pogled na Hrvatsku, njezinu povijest i, nažalost, njezinu budućnost. Na mnogobrojnim primjerima autor detaljno objašnjava zašto Hrvatska iz naizgled posve uređenih i urednih okolnosti ne može naprijed i zašto se toliko malo toga mijenja.” (Tvrtko Jakovina)

gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja
Skip to content