“Razglednica moga grada” – literarno-likovni i fotografski natječaj
28. travnja 2023.
Predstavljanje knjige Evanđelje bogatih
4. svibnja 2023.
Prikaži sve

SREĆA JE U KNJIGAMA – izložba dječjih radova

O PROJEKTU:

Zajedničkim projektom OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, Osnovna škola Ivanovec i II. osnovna škola Čakovec obilježile su Međunarodni dan dječje knjige, koji se obilježava 2.travnja na rođendan velikog pisca Hansa Christiana Andersena. Školske knjižničarke Patricija Husajina, Tanja Radiković i Nina Vugrinec od ožujka su svaka u svojoj školi s učenicima i u suradnji s učiteljicama (OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica: Nevenka Polanec-Petek i Manuela Drk s učenicima 5.a i 5.b, OŠ Ivanovec: Dijana Kozjak s učenicima 5.a i 5.b, II. OŠ Čakovec: Dunja Mikulaj s učenicima 3.a) provodile aktivnosti vezane uz projekt pod nazivom „Sreća je u knjigama“.
Za uvod, motivaciju i inspiraciju učenici su čitali i analizirali priče iz zbirki Baš sam hepi, E, baš mi nije žao i Hoću i ja književnice Sanje Pilić koja je hrvatski kandidat za prestižnu Andersenovu nagradu koja će se dodijeliti sljedeće godine (dodjeljuje se svake druge godine).
Projekt je započeo online književnim susretom sa Sanjom Pilić, 22. ožujka u koji su se uključili učenici svih triju škola te su proveli ugodno druženje i razgovor s književnicom koja je pričala o svojim zbirkama priča za djecu, kako su priče nastale, od kuda crpi inspiraciju te o mnogo drugih stvari koje su zanimale učenike. Vedar i vrckav duh književnice prodro je do učenika i oni su uvidjeli da se svaka životna situacija može prikazati u priči. Sljedeće je u svakoj školi održano predavanje promotora Školske knjige Slavena Pranjića o stripu, povijesti stripa te posebno o Ivici Bednjancu, autoru stripa Durica koji je veoma popularan među mlađim učenicima. Nakon čitanja priča i razgovora o njima učenici su pisali vlastite priče u kojima su prikazali što ih veseli, koje su njihove želje, maštanja i događaji iz svakodnevice. Prema napisanim pričama učenici su radili stripove.
Zajednički susret škola održao se 4. travnja online. Učenici su prikazali jedni drugima svoje radove – stripove uz čitanje priča na osnovu kojih su izrađeni, te je prikazana prezentacija o svemu odrađenom, sudionicima i aktivnostima te fotografije iz svake škole.

Izložbu dječjih radova ”Sreća je u knjigama” možete razgledati na Dječjem odjelu Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec od 2. do 15. svibnja.

gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja
Skip to content