Književni susret s Markom Gregurom
12. listopada 2023.
Predstavljanje zbirke poezije “Zrenje” Ivana Gorana Žunara
18. listopada 2023.
Prikaži sve

Vrećica pričalica – već osam godina s vama!

S novim bibliobusom, koji je danas prvi dan na terenu, s vama su i nove Vrećice pričalice!
Upravo danas, na Dan dječjih knjižnica koji obilježavamo 16. listopada, Vrećice pričalice su nadopunjene raznovrsnim didaktičkim materijalima (puzzle, tražilice, kazališne lutktice, bojanke, heklani likovi iz slikovnica…) koji će roditeljima i djeci, uz priložene upute s primjerima mogućih aktivnosti nakon čitanja priče, obogatiti zajedničko druženje uz knjigu.
Vrećice pričalice danas su posuđene obiteljima djece koja polaze Dječje vrtiće „Smješko Sveti Martin na Muri i „Ribica” Žabnik, Sveti Martin na Muri!
Vrećice pričalice već su punih osam godina poticaj za čitanje u mnogim obiteljima širom Međimurja, te i dalje nastavljaju sa svojom misijom naglašavanja važnosti čitanja djeci od najranije dobi… jer samo 15 minuta čitanja dnevno pomaže djetetovom cjelokupnom razvoju, a roditelj koji čita djetetu izgrađuje osjećaj bliskosti i povezanosti s djetetom zajedničkim listanjem i čitanjem slikovnica.
Više od 750 djece predškolske dobi koristi usluge našeg Bibliobusa, čija je važnost neizmjerna u omogućavanju dostupnosti knjižničnih usluga djeci rane dobi i njihovim roditeljima, koji su mjestom
stanovanja udaljeni od stacionarne knjižnice jer žive u manjim seoskim sredinama.

Zahvaljujući financijskoj podršci MKM-a, Grada Čakovca i Međimurske županije, Vrećice pričalice nadopunjene su novim sadržajima za poticanje čitanja djeci predškolske dobi. Uz pomno odabrane
najkvalitetnije slikovnice, među kojima su slikovnice koje preporučuju knjižničari i psiholozi, a potiču mentalno zdravlje djece, tu su i knjige o roditeljstvu i raznovrsni didaktički materijali (puzzle, tražilice, kazališne lutktice, bojanke, heklani likovi iz slikovnica…), koji će roditeljima i djeci, uz priložene upute s primjerima mogućih aktivnosti nakon čitanja priče, obogatiti zajedničko druženje uz knjigu.
Osim što podižemo dobrobit i kvalitetu života našim predškolcima i njihovim roditeljima, brinemo i za dobrobit i promicanje kvalitete života osoba starije životne dobi koje su uključene u program Heklice u knjižnici: https://kcc.hr/heklice_u_knjiznici/

Hvala našim vrijednim Heklicama koje su izradile heklane likove iz slikovnica za Vrećicu pričalicu!

Više o programu Vrećica pričalica: https://kcc.hr/vrecica_pricalica/

gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja
Skip to content