Kreativni ljetni festival za seniore u Knjižnici „Nikola Zrinski” Čakovec
19. lipnja 2023.
Kultura se fura: održane sve radionice
21. lipnja 2023.

Dječji odjel knjižnice i čitaonice “Nikola Zrinski” u Čakovcu ugostit će međunarodnu izložbu crteža Škole animiranog filma (ŠAF-a).

Djeca iz Italije, Portugala i Hrvatske, kroz razne festivalske susrete, redizajnirali su ŠAF-ov logo letećeg, zelenog dječaka “Šafkija”te kroz tristotinjak crteža ponudila novo viđenje ovog, u svijetu dječjeg animiranog filma, prepoznatljivog čovječuljka. Cilj je prikupiti 500 crteža do ŠAF-ova 50. rođendana, 2025. godine.
Izložba je u opsegu dvjestotinjak crteža prikazana u Portugalu, u Pinhal Novu, gradu -domaćinu filmskog festivala Cao Amarelo, a u izazovu Šafkova redizajna priključila su se i djeca iz Casalseruga, gradića kraj Padove u Italiji.

U Čakovcu će domaća, ali i strana publika iz Izraela i Italije moći vidjeti selekciju radova od 26.6. – 10.7.2023.

Također kroz cijelo vrijeme trajanja izložbe, pozivamo posjetitelje – djecu, ali i odrasle, da se okušaju u galerijskom prostoru Dječjeg odjela knjižnice u vlastitom redizajnu ovog simpatičnog lika.

Vidimo se stoga 26.6. u 17 sati na otvorenju!

gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja
Skip to content