Ljetno radno vrijeme
23. lipnja 2023.
Što je bilo jučer?
30. lipnja 2023.

S programom „Čarobna knjižnica” krenulo se s početkom vrtićke godine 2022/2023. u suradnji s Dječjim vrtićem „Cvrčak” i njihove dvije skupine: Mravići i Trešnjice, kad su djeca bila u trećoj godini života. Od jeseni do sada realizirano je 20 susreta na kojima su se čitale priče i održale kreativne radionice primjerene dobi djece. Kroz kreativne aktivnosti željeli smo kod djece potaknuti razvijanje brojnih sposobnosti kao što su: sposobnost izvođena preciznih pokreta i koordinaciju oko-ruka, taktilnu osjetljivost i stvaranje senzorne integracije, neovisnost, samostalnost i razvoj osjećaja uspješnosti, sposobnosti druženja i komuniciranja s drugima.
Ovim našim susretima u Knjižnici želimo kod djece i roditelja osvijestiti važnost čitanja, da je čitanje od presudne važnosti za razvoj djeteta. Biranim pričama i likovima, koji su u skladu s dobi djeteta, obogaćujemo djetetov rječnik, otvaramo vrata prema novim svjetovima i prema upoznavanju novih emocija. Također, ovim programom želim potaknuti roditelje da učlane svoje dijete u knjižnicu te s njim uživaju u ljepoti čitanja, otkrivaju nove svjetove te kvalitetno provode vrijeme sa svojom djecom.

S programom nastavljamo najesen kada krećemo s novim temama, pričama i kreativnim radionicama.

 

 

gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja
Skip to content