Čarobna knjižnica
29. lipnja 2023.
Ljetna pauza
4. srpnja 2023.

Došli smo do kraja školske i vrtićke godine te je pred nama dugo i toplo ljeto.
Od početka 2023. godine posjetilo nas je 12 vrtićkih skupina ili 341 dijete i 24 odgajateljice te 30 skupina polaznika osnovne škole, od toga 6 skupina viših razreda ili 624 učenika i 30 učiteljica.
U razdoblju od 2. siječnja do 21. lipnja 2023. godine 960 djece upoznali smo s prostorom knjižnice, načinom rada, načinom na koji mogu postati članovi knjižnice, kako se ponašati u knjižnici, načinom na koji se odnosimo prema knjigama. Kroz to razdoblje pročitali smo 30 priča i odradili 14 kreativnih i edukativnih radionica s vrtićarcima i učenicima nižih razreda osnovne škole.

Priveli smo kraju i dva programa „Procvjetajmo” u suradnji sa Zavodom za javno zdrastvo u kojem su sudjelovali učenici 4. razreda III. OŠ Čakovec. Program je obuhvatio 8 radionica u kojima su obrađene različite teme kao što su tolerancija, pohlepnost, ljubav,…
Drugi program koji smo započeli prošle vrtićke godine 2022./2023. u suradnji s Dječjim vrtićem „Cvrčak” i njihove dvije skupine: Mravići i Trešnjice je „Čarobna knjižnica”. Od jeseni do kraja vrtićke godine realizirano je 20 susreta na kojima su se čitale priče i održale kreativne radionice primjerene dobi djece. Kroz kreativne aktivnosti želimo kod djece potaknuti razvijanje brojnih sposobnosti kao što su: sposobnost izvođena preciznih pokreta i koordinaciju oko-ruka, taktilnu osjetljivost i stvaranje senzorne integracije, neovisnost, samostalnost i razvoj osjećaja uspješnosti, sposobnosti druženja i komuniciranja s drugima. S programom nastavljamo najesen kada krećemo s novim temama, pričama i kreativnim radionicama.

U slobodnoj igri u igraonici “Bamblek” provelo je 500 predškolaca i 100 školaraca.

Na Dječjem odjelu postavljeno je 8 izložaba knjiga i preporuka za čitanje posvećenih Danu žena, Svjetskom danu Downovog sindroma, Danu očeva, Danu europskih autora. Tjednu zdravlja. Danu planeta Zemlje, Danu grada Čakovca te ljetne teme. U holu Dječjeg odjela u suradnji s Graditeljskom školom Čakovec mogle su se razgledati tri izložbe: „Priče i bajke mog djetinjstva” i Idejna rješenja knjižničnog kutka za mlade, izložba dječjih radova „SREĆA JE U KNJIGAMA” u suradnji s OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, Osnovna škola Ivanovec i II.osnovna škola Čakovec čime su škole zajedničkim projektom obilježile Međunarodni dan dječje knjige te izložba redizajniranog ŠAF-ov logo letećeg, zelenog dječaka “Šafkija” koja je postavljena u suradnji sa Školom animiranog filma Čakovec.
Organizirali smo akciju darivanja knjiga pod nazivom „Čitam, dam sretan sam – svoju knjigu daruj tuđe srce obraduj!”. U akciju su se uključili i građani te dječji vrtići i škole. Knjige koje su skupljene u akciji donirane su Centuru igara u Kuršancu, Pedijatrijskom odjelu Županijske bolnice Čakovec, našim divnim prijateljima – Udruzi za Down Međimurske županije te smo iz otpisanog fonda Knjižnice nešto darovali i Centru za beskućnike Čakovec.

gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja
Skip to content