JAVNI NATJEČAJ za imenovanje ravnatelja Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec
11. veljače 2022.
Radionica izrade međimurske črne pisanice
23. ožujka 2022.
Prikaži sve

Konferencija o projektu “Kultura se fura”

Danas, 25. veljače 2022. godine, održana je početna konferencija projekta “Kultura se fura”, čiji je cilj promicanje čitalačke pismenosti i kulture čitanja od najranije do najstarije dobi u ruralnim područjima Međimurske županije.


Korisnik projekta je Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec, a partneri su Grad Čakovec i Međimurska županija.

Projekt “Kultura se fura” prijavljen je na Poziv “Čitanjem do uključivog društva” Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske koji je dio Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ugovorena vrijednost projekta je 3.358.734,43 kune, od čega Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira 2.854.924,26 kuna, a Republika Hrvatska iz Proračuna sufinancira 503.810,17 kuna. Dodijeljenim bespovratnim sredstvima financirat će se nabava i opremanje bibliobusa.

Projekt je predstavila voditeljica projekta Aleksandra Ličanin.

U sklopu projekta bit će održano 80 čitalačkih radionica “Pričaonica” za djecu i mlade do 25 godina te 20 čitalačkih radionica “Čituljak” za osobe starije od 54 godine u ruralnim područjima Međimurske županije.

Projektnim aktivnostima čitalačkih radionica projekta „Kultura se fura“ obuhvaćeni su: OŠ Donji Kraljevec, dječji vrtići Ribica Žabnik, Suncokret Strahoninec, Mala Tratinčica Podturen, Selnica, Zipka Gornji Mihaljevec, Belica, Pčelice Ivanovec te domovi za starije i nemoćne Slakovec i „Japa“ Štrigova.

gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja
Skip to content