Predstavljen novi roman Krunoslava Mikulana – Noć crnoga Sunca
23. listopada 2023.
Županijsko Natjecanje u čitanju naglas 2023.
27. listopada 2023.
Prikaži sve

Kreativne radionice na Dječjem odjelu povodom Europske godine vještina

U sklopu programa Domaćinstvo u knjižnici kojeg su osmislile knjižničarke Sandra Mikac i Helena Drvoderić održane su dvije radionice. Naime program Domaćinstvo u knjižnici provodi se od 2021. godine kroz različite radionice tijekom godine, kako su 2023. i 2024. godine proglašene Europskom godinom vještina sudionici u radionicama će naučiti vještine koje će moći pokazati roditeljima ili bakama i djedovima kad će im biti potrebna pomoć u kuhinji.

U subotu, 14. listopada 2023. u Multimedijalnoj dvorani Dječjeg odjela održana je Mala radionica šivanja pod vodstvom Dijane Levak. Društvance je bilo šaroliko i veselo. Osim školaraca radionici su prisustvovali i vrtićarci te njihove mame i bake. Uz pjesmu Muhara šivale su se gljive, a svoje zadovoljstvo i oduševljenje djeca, mame i bake su iskazale pitanje: Kada će ponovno biti radionica?

Dana 21.listopada 2023. održana druga radionica u sklopu programa Domaćinstvo u knjižnici, “Bundevasto druženje” . Naše drage članice grupe Heklice u knjižnici družile su se vrtićarcima i osnovnoškolcima čitajući im priču “Juha od bundeve”, autorice Helen Cooper. Nakon priče naše su seniorke s djecom prionule kulinarskim umijećima te nam pripremile ukusnu juhu od bundeve te sipanu pitu od jabuke. Veliku ulogu samom pripremi jela imala su djeca koja su s veseljem sjeckala, rezala, ribala, miješala potrebne sastojke. A da kući ne idu praznih ruku naše heklice su dječici pomogle sašiti u ukrasne bundevice. Naše međugeneracijsko Bundevasto druženje završili smo kušanjem juhe I kolača kojeg su djeca i seniorke pripremile.

gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja
Skip to content