Noć knjige 2023.
13. travnja 2023.
Predavanje Florijan Andrašec u kontekstu poetike pučke književnosti / Pučki pisac u digitalnom okruženju
24. travnja 2023.
Prikaži sve

Kultura se fura: Radionica poticanja čitanja u Domu za starije i nemoćne Japa

U četvrtak, 23. ožujka, održana je radionica poticanja čitanja u Domu za starije i nemoćne Japa u Štrigovi. Radionice se održavaju jednom mjesečno u sklopu projekta Kultura se fura kojim se kroz direktne aktivnosti čitanja želi ostvariti pozitivan utjecaj na kvalitetu života osoba treće životne dobi s ciljem očuvanje mentalnog zdravlja. Sudionici radionica, štićenici doma, koriste i priliku za posjet Bibliobusu i posudbu novih knjiga i zajedničko druženje, čime se dodatno potiče socijalna aktivnost. Prema željama sudionika na radionicama se obrađuju teme i autori usko vezani uz kajkavsko narječje. Jedan od njih je i Ivan Grahovec čija je zbirka „Minoli cajti” dobila puno pažnje zbog njegovog detaljnog opisivanja starih međimurskih običaja. Sudionici su se uz pjesme prisjetili „čehare”, „gorica”, žetve, kolinja, košnje, vjenčanja i raznih dogodovština iz vlastitih života.

Projekt Kultura se fura provodi se od 16. rujna 2021. godine do 16. rujna 2023. godine. Ugovorena vrijednost projekta je 3.358.734,43 kune, od čega Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira 2.854.924,26 kuna, a Republika Hrvatska iz Proračuna sufinancira 503.810,17 kuna. Dodijeljenim bespovratnim sredstvima financirat će se nabava i opremanje bibliobusa.

 

gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja
Skip to content