Tjedan cjeloživotnog učenja: od 17. do 26. travnja 2023.
12. travnja 2023.
Kultura se fura: Radionica poticanja čitanja u Domu za starije i nemoćne Japa
14. travnja 2023.

Pred nama je dvanaesta Noć knjige, koju tradicionalno organiziramo u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja).

Petak 21. travanj 2023.

18 sati otvorenje izložbe “Dragi Novače...”

Izložba “Dragi Novače…” donosi prepisku dr.Ivana Novaka sa suvremenicom i prijateljicom poznatom hrvatskom književnicom Marijom Jurić Zagorkom.

19 sati predstavljanje grafičkog romana “El Shatt – fragmenti” autorice Helene Klakočar-Vukšić.

„Grafička novela El Shatt / fragmenti nadahnuta je sjećanjima posljednjih živih sudionika zbjega u Egipat za vrijeme Drugog svjetskog rata. Priču El Shatt doživjela sam kao putovanje od jedne do druge osobe. Skupljala sam svjedočanstva’ poput razbacanih kamenčića, odabrala najslikovitije te taj izbor složila u mozaik.
Svoj rad doživljavam kao neku vrstu vizualnog novinarstva. Koristim priče temeljene na stvarnim događajima; razgovaram s ljudima, zapisujem i skiciram, a kasnije crteže crtane rukom na papiru obrađujem digitalno. Ovakav pristup zahtijeva istraživački rad pa se pripremam čitanjem knjiga, istražujem na internetu, tragam za sudionicima.” (Helena Klakočar)

Helena Klakočar-Vukšić (Tuzla, 1958.) je hrvatska akademska slikarica i crtačica stripova, poznata po svojim autobiografskim, društvenim i političkim opažanjima. Do sada je objavila
EL SHATT /fragmenti, 2023.,REVOLT, 2020., ZID MEDITERAN, 2019., VLAGA, SOL I MRAZ DRUGI STRIPOVI, zbirka stripova, 2016., VELIKO PUTOVANJE, strip slikovnica, 2003.,NEMIRNO MORE 1 i 2, od 2015 do 2018., NEMIRNO MORE, grafička novela, francuski naslov: Passage en Douce, 1999.

Ponedjeljak 24. travanj 2023.

18 sati predstavljanje knjige “Moja Revolucija u 365 dana” autorice Anđe Marić

Nakon dugo godina odlučila sam napokon izaći iz svog autoimunog ormara u kojem sam se skrivala od života, jer me je bilo sram što sam slaba i trebam pomoć… Odlučila sam se u svom životu pojaviti svakoga dana bez obzira na to kako se osjećala. Odlučila sam živjeti i pričati svoju novu priču o pobjedi i uspjehu koji sam sanjala. I kad nitko nije vjerovao u mene, ja sam vjerovala i u sebe i u svoj put. To moje putovanje i predanost rezultirali su ozbiljnom promjenom, revolucijom i osobnom evolucijom – postala sam žena kakva sam oduvijek htjela biti: dosljedna, predana, neslomljiva i ranjiva. Kao breskva – mekana iznutra, a čvrsta izvana. Počela sam vjerovati u to da je spasitelj kojeg tražim – žena u mom ogledalu. Hodala sam vatrenim poljima Mordora i preživjela. Sada stojim na drugoj strani i mogu podijeliti svoje iskustvo. Nije bilo lako, neću lagati, ali moguće je. (Anđa Marić)

gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja
Skip to content