10. festival hrvatskih bibliobusa i 16. Okrugli stol o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj
1. lipnja 2023.
Predstavljanje knjige Nordijski mitovi & pripovijetke
2. lipnja 2023.
Prikaži sve

Program poticanja čitanja iz užitka “Blabla – čitanje je cool”

Program poticanja čitanja iz užitka “Blabla – čitanje je cool” namijenjen je učenicima nižih i viših razreda osnovnih škola.
Provodi ga Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Čakovca s ciljem razvoja kulture čitanja iz užitka, te razvijanja ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena. Program se kontinuirano provodi od 2018. godine, te je predstavljen je u Novostima Hrvatskog knjižničarskog društva.

U programu mogu sudjelovati učenici nižih i viših razreda osnovnih škola za vrijeme ljetnih školskih praznika. Djeca mogu iskoristiti mogućnost besplatne posudbe knjiga uz uvjet da pročitaju minimalno 4 knjige te ispune barem 2 izazova iz kreativne knjižice , koju mogu preuzeti na Dječjem odjelu (od petka, 30.6.2023.) ili na poveznici: https://kcc.hr/blabla-program-poticanja-citanja/ .

Na besplatan upis i prijavu za sudjelovanje u programu trebaju doći s roditeljima, a knjige posuđivati uz poštivanje Pravilnika o uvjetima i načinu korištenja knjižnične građe i usluga Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec.

Ispunjene kreativne knjižice zajedno s izazovima predajete krajem ljeta knjižničarkama na Dječjem odjelu.

Pozivamo vas da se uključite u ovaj program kvalitetnog provođenja slobodnog vremena za vrijeme školskih praznika. Najaktivnije i najkreativnije sudionike ćemo prigodno nagraditi u Mjesecu hrvatske knjige.

gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja
Skip to content