Program poticanja čitanja iz užitka “Blabla – čitanje je cool”
2. lipnja 2023.
Predavanje Primjena nordijskog hodanja kod osoba s kroničnim bolovima u kralježnici
7. lipnja 2023.
Prikaži sve

Predstavljanje knjige Nordijski mitovi & pripovijetke

Pozivamo vas na predstavljanje knjige “Nordijski mitovi & pripovijetke” koja će se održati u utorak 6. lipnja 2023. u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec. O knjizi će govoriti izdavač Josip Stanek i urednik Kristijan Petrović.
Ulaz slobodan!

Nordijci su jednako poznati po svojim pripovijetkama i mitovima kao što su bili i po svojim vikinškim pohodima.
Obilje literature koju su ostavili za sobom prepuno je kako zanosnih, tako i mračnih ali i herojskih priča koje ponekad djeluju toliko realistično da djeluju poput modernih romana dok su neke od tih priča ponekad krajnje jezovite pa čak i brutalne.
Stare su ovo priče, prenošene usmenim putem stotinama godina prije njihova zapisivanja tijekom 12. st. pa nadalje. Priče u kojima su granice između ovozemaljskog i nadnaravnog, ljudskog i božanskog često zamagljene pa nerijetko prelaze iz jednog u drugo.
Pred vama su priče u kojima glavnu riječ vode brojna božanstva, divovi, patuljci, zmajevi, heroine i heroji, zlikovci, sjecikese i lupeži, poludjeli berserkeri i ratno nastrojeni Varjazi, pjesnici zvani skaldi, proročice i mnoga druga podzemna stvorenja kojih su se klonili i oni najhrabriji.
Otvorite korice ove začudne knjige i prošećite svjetovima Yggdrasila, stabla svjetova u kojima vas očekuju jednooki Odin i njegova supruga Frigg, prelijepa Freyja, čuvar Asgarda Heimdall ali i glavni negativac Loki koji je udružio snage sa svojom djecom – vukom Fenrirom, zmijom Jormungandrom te vladaricom svijeta mrtvih Helom, kako bi započeo kraj svijeta poznatiji kao Ragnarok.

gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja
Skip to content