Mjesec hrvatske knjige 2022.
14. listopada 2022.
Književna večer s autoricom Marilenom Dužman
18. listopada 2022.
Prikaži sve

Izložba fotografija „Matulova mater” Mile Pavlic i Gite Radiković

U ponedjeljak 17.10.2022. u 18 sati na Općem odjelu Knjižnice „Nikola Zrinski” Čakovec održat će se otvorenje izložbe fotografija „ Matulova mater”. Autorice izložbe su Mila Pavlic i Gita Radiković.
Izložba se održava povodom obilježavanja Europske godine mladih te Mjeseca hrvatske knjige koji se ove godine tematski veže na specifična obilježja današnjih mladih – mobitel u ruci te ekološka osviještenost.
Mila Pavlic, 10 godina, zaljubljenica je u prirodu i fotografiju, odrasta u obitelji povezanoj sa zaštitom danjih leptira livadnih plavaca na Bedekovićevim grabama.
Gita Radiković, 11 godina, autorica je slikovnice „Plavac” objavljene 2021. godine u nakladi Knjižnice i čitaonice Općine Šenkovec, 2021. godine proglašena je najboljom mladom čuvaricom prirode.
Cilj izložbe je senzibiliziranje javnosti, posebice odraslih ljudi, o važnosti zaštite ekosustava u kojem živimo te zaštita leptira i njihovih staništa na području Međimurske županije.
Uz otvorenje izložbe na Općem odjelu istovremeno će se održati radionica o fazama životnog ciklusa leptira livadnih plavaca te predstavljanje filma „Njihov mali svijet” autorice Željke Kadi.
Izložba se može razgledati u radno vrijeme knjižnice do 15. 11.2022. godine.
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja
Skip to content