Svjetski je dan čitanja bajki!
6. ožujka 2024.
Akcija “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduju!” privedena kraju
6. ožujka 2024.
Prikaži sve

Tia i Edo predstavili roman “Tajanstvena piramida” – avanture maca Šapice i Cmicka

U utorak, 5. ožujka 2024., imali smo priliku upoznati dvoje mladih autora čijim životima vladaju mačke. Naime, Edo i Tia su autori romana “Tajanstvena piramida” čiji su glavni likovi Šapica i Cmicko.

Riječ je o dvije sasvim posebne mačke, jer Šapica i Cmicko rješavaju misterije, pronalaze puteve kroz piramidu i sve zločeste likove pretvaraju u dobre.

Roman je nastajao gotovo tri godine. Zbog ljubavi prema mačkama radnja je smještena u egipatsku piramidu jer su Egipćani mačke smatrali svetim životinjama. U knjizi je puno zapleta, cijela radnja je jako dinamična, a na kraju priče svi zločesti likovi postaju dobri. Većina likova nastala je kao plod mašte. Knjiga na 43 stranice ima mnoge zanimljive ilustracije, a autor svih je Edo.

U razgovoru s Edom i Tiom saznali smo iza mnogo njihove aktivnosti kojima se bave u slobodno vrijeme. Edo svira gitaru i bas gitaru, trenira boks, ide na likovnu grupu jer obožava slikati, vozi moto kros te bi volio upisati Akademiju likovnih umjetnosti. Dok Tia, s druge strane, pleše latino američke plesove, piše priče te bi jednog dana voljela biti veterinarka.

Kad smo ih pitali za planove vezano uz knjigu otkrili su nam da rade na nastavku knjige i da bi voljeli da se po knjizi “Tajanstvena piramida” snimi dugometražni animirani film.

gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja
Skip to content