Predstavljanje knjige “Malena u potrazi za Vjerom” Tatjane Pavlic Blažon
2. ožujka 2023.
Prikaži sve

Večer poezije uz Milana Novaka i Ljubicu Ribić

U ponedjeljak, 20.03.2023. u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” održat će se predstavljanje 4 knjiga čiji su autori Milan Novak i Ljubica Ribić.
Milan Novak je slovenski književnik koji će se predstaviti svoje kratke priče i poeziju u objavljenim knjigama “Pukotine procijepa” i “Skladatelji znotraj” .
Piše prozu i pjesme. Priređuje literarne događaje s elementima poezije, plesa/pokreta, glazbe i videa. Suorganizator je pjesničkih susreta u Varaždinu/Hrvatska, IMPULS – poezija u kafiću.
Njegova djela prevedena su na hrvatski, makedonski, engleski, njemački i rumunjski jezik.
Ljubica Ribić  je pjesnikinja koja će predstaviti svoje pjesme na standardnom jeziku, ali  i kajkavskom narječju koje su objavljene u knjigama “Partitura misli” i “Ferdamano zavuzlane rieči”.
Članica je Varaždinskog književnog društva, a  2015. postaje članicom Matice Hrvatske. Predsjednica je Udruge za promicanje kulture RITAM MISLI od 2016. godine.
Piše poeziju i kratku prozu na hrvatskome standardnom jeziku, na kajkavskom i slovenskom jeziku te prevodi sa slovenskog jezika. Organizira pjesnička druženja u Varaždinu pod
nazivom IMPULS – poezija u kafiću, kao i snimanje emisija za Varaždinsku televiziju , IMPULS poezija na VTV-u.
U glazbenom programu sudjeluje Vida Dodigović.
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja
Skip to content